středa 17. července 2019

jezera Königssee, Obersee | Německo

Minulý rok v létě jsme si udělali menší road trip Německa a Rakouska. Navštívili jsme toho opravdu hodně. Mnichov, Neuschwanstein Castle, Salzburg, Innsbruck,.. ale o tom si řekneme jindy. V tomhle příspěvku chci zmínit ten nejhezčí výlet tohoto road tripu. A to jsou jezera Königssee a Obersee.💖🌍

Jezera se nechází na hranici Německa s Rakouskem.
Zaparkovali jsme na místním parkovišti v obci se stejnojmenným názvem, jako je samotné jezero.(zde je odkaz na velké parkoviště: https://goo.gl/maps/mzG4rcK6kMNGPTYK9) Parkovací lístek stál 5€ na celý den. Parkoviště se nachází blízko přístaviště. Pokud nemáte rádi čekání ve frontě, tak si musíte přivstat. My tam byli v poledne a ve frontě na lístky jsme čekali dobrých 30 minut. Je tam několik možností, jaký si koupit lístek. My jsme si koupili lístek za 19€ a projeli jsme celé jezero Königsee a zároveň jsme se dostali i k Obersee. 

Zde můžete vidět typy lístků a mapu kudy a kam loď pluje a také otevírací dobu v hlavní sezóně. Všechny ostatní informace jsou na oficiálních stránkách: https://www.seenschifffahrt.de/en/koenigssee/

Než jsme se dopravili na místo Salet(což je výstupní místo, abyste se dostali k Obersee), dozvěděli jsme se několik informací o jezeru. Königssee je nejhlubší jezero Německa, které má hloubku  192m, je dlouhé 6,3km, jezero je nejčistší v zemi a vzniklo ledovcovou činností. Celou cestu je k vidění panorama v podobě skal i vodopádů. 





Obersee se nachází nedaleko místa, kde jsme vystoupili. Dostanete se tam během několika minut po pěkné cestě. Ta pokračuje kolem celého jezera a dostanete se až k vodopádu Röthbachfall, který má výšku 470m. K tomu jsme se bohužel nestihli dostat, protože nás tlačil čas, abychom stihli loď zpátky. Oproti Königsee je mělčí a je zde povoleno se i vykoupat. 




 Z obou jezer jsem byla opravdu nadšená, protože jsem v životě neviděla tak čistá jezera, jako byla tahle.😊

6 komentářů

  1. No tak tam to vypadá fakt nádherně! Moc krásné fotky :) Je super, že jsi přidala fotky ceníku i trasy :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tam jako z pohádky :) Děkuju moc za zpětnou vazbu :)

      Vymazat
  2. Mým snem je taky podniknout takový roadtrip. Snad se poštěstí! Ještě bych ráda viděla i Orlí hnízdo:)

    MY TRAVEL ELIS-T

    OdpovědětVymazat

Jste hodní, že jste si udělali čas a okomentujete tento příspěvěk.