úterý 25. června 2019

BRUSEL | Belgie

V listopadu 2018 jsme se s přítelem vydali na prodloužený víkend do Belgie, do Bruselu. Bohužel počasí nám nepřálo a většinu času nám pršelo. Letěli jsme z Prahy do Charleroi Airport, letiště se nachází necelou hodinku od centra. Ještě doma ,před odletem, jsme si koupili lístky na autobus, který nás odvezl přímo do centra. Doporučuji si ho koupit právě doma, abyste předešli stáním ve frontě, kdybyste ho kupovali na místě. Lístek stál 5€. 



Hned po příjezdu do centra, jsme měli ještě pár hodin času, než jsme se mohli jít ubytovat. Prošli jsme si náměstí Grand-Place, který je historickým jádrem města. Nachází se zde krásná gotická radnice.



Poté jsme si prošli bruselský park, který je poměrně rozlehlý a hned naproti parku se vyjímal Royal Palace of Brussels.


Konečně už jsme pomalu vyráželi k ubytovaní, který jsme si koupili přes booking. Měli jsme štěstí, že akorát na něj byla sleva, tak nás vyšel levněji(odkaz na hotel bude na konci článku). Ubytovali jsme se, osprchovali a byli jsme unavení po cestě, tak jsme si na chvilku odpočali. Nakonec večer jsme nikam ani nešli, protože jsme byli fakt vyčerpaní. 

Druhý den jsme vyrazili za nejznámější památkou, která se nachází v Bruselu a tím je Atomium. Zrovna v tento moment začalo pršet a nemohli jsme se kam schovat, protože byla poměrně dlouhá fronta na lístky, která vedla až ven. Studentský lístek stojí 8€, když jsme se konečně dostali dovnitř, stále jsme čekali delší dobu na výtah, který nás vyvezl až nahoru, kde byl nádherný výhled. Atomium je nádherná stavba, 102m vysoká. V jednotlivých koulích byly světelné show. Trochu mi to připomínalo Signal Festoval v Praze. 







Hned vedle Atomia se nacházel park Mini Evropa. Moc se mi tam nechtělo, protože pršelo, ale potom přestalo a litovala bych, kdybychom tam nešli. Byla to nádhera. Lístek stojí 13,50€. Nejlevnější to sice není, ale opravdu to stojí za to. Jsou tam miniatury všech různých památek Evropy a u každé památky je i státní hymna té země. Potěšilo mě, že tam byla na Česká republika s Orlojem. 






Třetí a poslední den jsme neměli tolik času, tak jsme si ještě prošli trochu město, byli jsme se podívat na Čůrajícího chlapečka, který je typickým symbolem pro Brusel. Potom jsme ještě rychle se šli podívat na Parc du Cinquantenaire, což je jeden z nejznámějších parků v Bruselu, kde se nachází i vítězný oblouk.





A jako poslední věc bych chtěla doporučit dvě typická jídlo do Belgii a to jsou wafle a hranolky. Wafle i hranolky jsou na každém rohu a ty hranolku jsou výborný! Mají vždycky na výběr několik druhů omáček, takže každý si přijde na svý.😋










Tenhle prodloužený víkend jsem si báječně užila a Brusel doporučuji. Je to nádherné město😊

Okomentovat

Jste hodní, že jste si udělali čas a okomentujete tento příspěvěk.