neděle 14. července 2019

BERLÍN | Německo

V březnu jsme se s přítelem rozhodli, že pojedeme na prodloužený víkend do Berlína.🙆

Jeli jsme autem, cesta trvala 3,5 hoďky a cestou tam jsme přemýšleli, kde necháme auto, abychom nemuseli platit parkovné, protože za parkovné na veřejném parkovišti, chtěli hrozný pálky. Našli jsme bezplatné parkovné pod mostem u metra🙏(bohužel si nepamatuji název stanice😔). Bylo to na kraji města a hromadnou dopravou jsme se museli dostat na hotel. Rozhodli jsme se tedy, že pojedeme metrem. Koupili jsme si tedy jednorázový lístek za 1,40€. Na hotelu jsme moc neposeděli, protože hned za rohem byla ZOO🐼 Berlínská ZOO je nejvíce známá tím, že mají pandy, které zbožňuju🐼😍 Koupili jsme si studentský vstup do ZOO společně se vstupem do Aquaria za 15,50€. Celkově jsme tam strávili cca 3 hodinky. Po cestě do Berlína a celé odpoledně strávené v ZOO jsme byli unavení, tak jsme už šli na hotel. 


Druhý den jsme dopoledne procházeli památky po městě, protože odpoledne nás čekal fotbalový zápas Herthy⚽ Jelikože jsme měli hotel v centru města, chodili jsme pěšky, abychom neutráceli na lístky na metro. 

Jako první jsme navštívili Braniborskou bránu, která je symbolem Berlína. Šli jsme se na
bránu podívat i večer, abychom ji viděli i osvětlenou.



Hned za rohem se nachází Památník Holocaustu, který je tvořen 2.711 betonovými kvádry různé výšky. Z pohledu shora má vyvolat dojem vln.



Poté jsme prošli parkem k Budově parlamentu, říká se mu také Říšský 
sněm. Bohužel nebyly k sehnání lístky, tak jsme se kochali jen z venku. 



Čas už nás tlačil, tak jsme se vydali na metro, tentokrát jsme si koupili lístky na 4 jízdy za 8,40€. Olympiastadion Berlin se nachází na druhé straně města, tak náš čekala delší cesta. Lístek na fotbal stál 12€.Byla to Bundesliga a hrála již zmiňovaná Hertha a Mainz. Upřímně mě ten zápas moc nebavil, byla mi hrozná zima a foukalo, ale co bych pro svojí drahou polovičku neudělala😅👫 Ovšem stadion se mi líbil.


Ze zápasu jsme odešli dřív, abychom se vyhnuli návalu lidí v metru. Jeli jsme ještě do centra, abychom si prošli noční Berlín. Šli jsme se podívat na Televizní věž, která je vysoká 368m. Ná místě jsme se rozhodli, že si koupíme vstup a vyjedeme až nahoru, abychom měli výhled na celé město. Vstup stál 10€ a nikde nebylo napsáno, že by měli studentský vstup. U Pokladny jsme se zeptali, jestli náhodou nemají studentský vstup a MĚLI! Z 10€ nás to stálo 5,50€. 👌 



 



Třetí a zároveň poslední den: v hotelu jsme měli check-out do dvanácti, chtěli jsme si ještě projít nějaká místa, ale nechtělo se nám po městě tahat s kufrem. Tak jsme jeli k autu a rovnou jsme autem jeli do centra a zaparkovali jsme v jednom obchoďáku, kde parkovný stálo kolem 2-3€. 

Blízko parkoviště stál Berlínský dóm, barokní chrám, který se nachází na muzejním ostrově a před ní se rozprostírá nádherná zahrada. 




             



             



Ná závěr bych chtěla zmínit, že v Berlíně mají FIVE GUYS! Nikdy jsem  tam nebyla, ale panebože! Hrozně moc jsem si pochutnala a taky jsem se strašně moc přejedla. Byla jsem z toho úplně nadšená, měli nespočetně příchutí coca-coly i fanty, které u nás vůbec nemáme. Neomezené množství pití a také omáček k hranolkám, které byly jak jinak než výborný.🍟🍔






Doufám, že jsem vás inspirovala a vyrazíte na výlet do Berlína😊✈















Okomentovat

Jste hodní, že jste si udělali čas a okomentujete tento příspěvěk.