pondělí 1. července 2019

Adršpašské skály | #czechtrips


O víkendu jsme se vydali do Adršpašských skal😄 Cesta z Prahy trvá něco málo přes 2 hodiny autem, kde blízko vchodu do skal je placené parkoviště, první 4 hodiny stojí 100,-Kč. Pokud nemáte auto nezoufejte, jezdí tam i vlaky. Samotný vstup stojí pro studenty 70,-Kč, dospělí potom 120,-Kč. Celý skalní okruh měří kolem tří kilometrů. 


Hned u vchodu se nachází jezero Pískovna, které je nádherně křišťálově čisté. Po celé trase, na každém kroku se nacházejí skály, které jsou podle svého tvaru nějak pojmenovány. Další atrakcí skalního města je projížďka na loďce, která stojí 50,-Kč. Projížďku doporučuji, je tam chladno a také je vtipně provedena. Bohužel k jezírku vede fyzicky náročná cesta po schodech😪 A taky je veliká smůla, když chytnete zájezd, který se také rozhodl pro projížďku loďkou. Čekali jsme dobrých 30 minut než jsme se dostali na řadu🙈 95% návštěvníků jsou poláci, čechů je opravdu minimum.


Celý okruh není nijak fyzicky náročný (tedy až na to jezírko). Je skvělé, že je mezi skalami chladno a příjemně, což se opravdu hodí v těhle nesnesitelných vedrech😓













































1 komentář

  1. Krásný výlet, také jsme tam letos v létě byli a určitě ne naposledy. Jinak doporučuju si vzít něco sportovního, třeba nějaké tílko a k tomu sportovní legíny, jelikož si tam člověk mezi těmi skalami celkem zasportuje :)

    OdpovědětVymazat

Jste hodní, že jste si udělali čas a okomentujete tento příspěvěk.